Annons – MOOD & Gallerian

Så uppdaterar du höststilen med en Personal Shopper

;
Hur slipper du felköp och bygger en smartare garderob, och hur går egentligen tankarna när kvinnor och män shoppar nya plagg?
– Många tycker det är jobbigt med storlek, passform och styling och får helt enkelt inte ihop sin garderob, säger Personal Shopper Ariane Aflalo.
Har du som många andra tittat in i garderoben och tänkt: “Jag har inget att ha på mig”?

Det är inte så konstigt. Ariane Aflalo, som är Personal Shopper i MOOD och Gallerian i Stockholm, möter dagligen människor som behöver hjälp att hitta sin stil och framför allt hitta rätt plagg utifrån sin kroppstyp. Ariane förklarar att många kunder upplever att det är lättare att gå in på de vanliga modekedjorna, än att besöka en specifik märkesbutik.

Anledningen? Det känns inte lika skrämmande.

– Speciellt om man inte är så modeintresserad. Men det som händer då är att mångas garderober blir väldigt spretiga och svåra att få ihop, säger hon.

Istället för att investera i en långsiktig garderob är det vanligt att man köper enstaka plagg som efter några månader tappar passformen eller kvaliteten.

– Många kommer hem med något som de tycker var fint och hänger i garderoben, men sedan kanske man inte använder det för att plagget inte fungerar med något annat som man redan har.

Ariane Aflalo

Gör: Personal Shopper i Gallerian och MOOD (tjänsten är helt kostnadsfri).
Aktuell: Driver podcasten “Tune into MOOD” där Ariane behandlar ämnen som livsstil, skönhet, inredning och mat tillsammans med inbjudna gäster från MOOD-kvarteret.

Ariane fortsätter:

– Man har ingen koll på vad man har, men man vet ofta vad man gillar!

Skillnader mellan kvinnor och män

De tre viktigaste elementen som Ariane lyfter fram när du shoppar är funktionalitet, att du ska känna dig bekväm och fin. Men att hitta rätt plagg kan vara utmanande och tidskrävande. Ariane drar en parallell till när hon går till gymmet.

– Jag vet att jag måste träna så jag gör så gott jag kan, men det blir kanske inte lika effektivt som om jag hade haft en PT. Det är lite samma sak om du kommer till mig. Jag scannar av vad du redan har för kläder hemma i garderoben, du slipper fundera över vilken storlek du har och vet att dina plagg kommer fungera ihop en lång tid framöver.

Ett av Arianes ledord när det kommer till att sätta ihop outfits är balans.

– Det är viktigt att hitta en balans och få en bra helhet. Midjan är en sådan grej som är bra att lägga fokus på för de flesta kvinnor. Med många kunder jobbar jag med att ”hitta tillbaka sin midja”, de har dolt den i många år, säger hon.

Till Ariane kommer både män och kvinnor, i alla olika åldrar, men köpbeteendet ser olika ut.

Män kan nöja sig med att gå in i en butik och köpa allt de gillar i olika färger för att det är lätt.

– Kvinnor letar mer och även om de hittar något som de verkligen tycker om så vill de hellre köpa något liknande men som inte är samma, vilket ofta resulterar i att de bara använder det plagget som de faktiskt gillar, förklarar Ariane.

Män har lite svårt att förnya sig, medan kvinnor kanske inte alltid shoppar så genomtänkt.

”Det är viktigt att hitta en balans och få en bra helhet. Midjan är en sådan grej som är bra att lägga fokus på för de flesta kvinnor.”

– Det kan vara svårt att inse att det som funkade när de var 20 år plötsligt ser märkligt ut nu när de är 40 år, säger Ariane.

Den gemensamma nämnaren hos alla kunder, oavsett ålder eller vad de jobbar med, är att de inte tycker om att gå i butiker.

– De gillar kläder men tycker det är jobbigt med storlek, passform och styling och får helt enkelt inte ihop sin garderob.

– Det kan vara svårt att inse att det som funkade när de var 20 år plötsligt ser märkligt ut nu när de är 40 år, säger Ariane.

Den gemensamma nämnaren hos alla kunder, oavsett ålder eller vad de jobbar med, är att de inte tycker om att gå i butiker.

– De gillar kläder men tycker det är jobbigt med storlek, passform och styling och får helt enkelt inte ihop sin garderob.

”Det är viktigt att hitta en balans och få en bra helhet. Midjan är en sådan grej som är bra att lägga fokus på för de flesta kvinnor.”

Tips! Ge bort en Personal Shopper-tjänst i födelsedagspresent, boka in styling för två eller gör det till en härlig tjejkväll i Personal Shopper-rummet i MOOD.

Med en Personal Shopper sparar du tid, slipper felköp och bygger en smartare och hållbar garderob. Ariane som har stor erfarenhet av både mode och styling uppmanar alla till att investera i bra basplagg. På så sätt har du kläder som du faktiskt gillar och som kan kombineras på många olika sätt.

På herrsidan brukar Ariane alltid rekommendera ett par kostymbyxor från Filippa K som heter ”Terry” som funkar bra på dejt, till fest eller vardags eftersom att de är lite mer “loose” men pressade. På damsidan gillar hon Rodebjers modell “Sini”.

– Incitamentet är inte att du ska komma och handla en helt ny garderob, du ska bara få bättre koll på vad du faktiskt har. Jag kommer gå igenom normala misstag och fel och reda ut varför du känner att dina plagg inte riktigt har funkat tidigare och såklart, guida dig rätt!

Om Personal Shopper-tjänsten

Personal Shopper-tjänsten finns i både Gallerian och MOOD. Sessionerna kan kompletteras med shopping från båda galleriornas utbud av butiker.

Personal shopping

Du får 3 timmar tillsammans med Personal Shoppern och stylisten Ariane där hon gör en analys av ditt behov och plockar fram förslag på kläder i butikerna som du sedan får prova på plats i butik eller Gallerians Personal Shopper-rum. Hon hjälper dig med tips och råd för hur du ska tänka när du bygger din garderob. Tjänsten är kostnadsfri, men en köpesumma på minst 3000 kronor rekommenderas.

Outfitstyling

Behöver du hjälp med en outfit för ett speciellt tillfälle såsom en fest, ett event eller kanske ett viktigt jobbframträdande? Boka outfitstyling.

Tjejkväll/ AW

Lär er om siluetter, material och trender samtidigt som ni dricker bubbel. Ni får även se expertens urval av husets bästa köp.

Styling för två

Ta med din mamma eller vän och få en analys av era behov och förslag på kläder utifrån er kroppsform.

Företagsstyling

Boka in en föreläsning då Ariane kommer till kontoret under 1,5 timme för att guida och berätta om hur man tolkar företagets dresscode.